Practicile neloiale SEO si ce firme ar trebui sa ocolim

De foarte multe ori, strategiile seo prost implementate sau care nu tin cont de recomandarile Google, pot reduce foarte mult ranking-ul unui anumit site, in acest motor de cautare.

De aceea, trebuie sa fim foarte atenti la specialistii cu care colaboram. Iata cateva lucruri de care trebuie sa ne ferim, atunci cand vine vorba despre SEO. Cauti optimizare seo pentru Google? Acceseaza DanBradu.com.

O inselatorie obisnuita este crearea de domenii “umbra” care aduc utilizatorii pe un  site prin utilizarea redirectionarilor inselatoare. Aceste domenii umbra vor fi adesea detinute de firme sau specialisti SEO care vor pretinde ca lucreaza in numele unui client. Cu toate acestea, exista cazul in care relatia sursa poate indica domeniul unui alt site, sau chiar domeniul unui concurent.

Daca se intampla acest lucru, clientul a platit pentru a dezvolta un site concurential si nu propriul lui site.

O alta practica ilegala este de a plasa pagini de tip “doorway” incarcate cu mai multe cuvinte cheie, undeva pe site-ul clientului. Specialistul SEO promite ca acest lucru va face pagina mai relevanta pentru mai multe interogari.

Acest lucru este in mod inerent fals, deoarece paginile individuale sunt rareori relevante pentru o gama larga de cuvinte cheie. Insa, ceea ce este si mai insidios, este faptul ca aceste pagini doorway contin adesea legaturi ascunse cu ceilalti clienti ai firmei respective.

Astfel de pagini de intrare scapa de popularitatea legaturilor unui site si il directioneaza catre alti clienti ai sai, care pot include site-uri cu continut irelevant sau chiar ilegal.

Fii atent la firmele de SEO si la consultantii web sau la agentiile care va trimit e-mailuri din senin, fara ca tu sa-i fi contactat anterior. De exemplu, puteti primi astfel de e-mailuri spam: “Dragi xyz.com, Am vizitat site-ul dvs. si am observat ca nu sunteti listat in majoritatea motoarelor de cautare si directoarelor cele mai importante… ”

Va sugeram sa fiti sceptic cu astfel de oferte. Rezervati acelasi scepticism pentru e-mailurile nesolicitate despre motoarele de cautare, asa cum faceti pentru toate celelalte mesaje spam pe care le primiti din alte surse. Iata ce trebuie sa mai stiti:

·         Nimeni nu poate garanta clasarea pe locul 1 pe Google.

·         Feriti-va de firmele SEO care pretind ca garanteaza clasamentul pe primele locuri, sustin o “relatie speciala” cu Google sau negociaza cu Google o “indexare prioritara” a site-ului dvs. Nu exista nici o prioritate pentru Google. De fapt, singura modalitate de a trimite un site direct la Google este prin pagina oficiala de adaugare a adresei URL sau prin trimiterea unui sitemap si puteti face acest lucru fara nici un cost.

·         Aveti grija daca o companie nu va explica in mod clar ce intentioneaza sa faca.

·         Cereti explicatii daca ceva nu este clar. Daca un specialist SEO creeaza continut inselator in numele dvs. – cum ar fi pagini de intrare sau zone de tip “throwaway”, site-ul dvs. ar putea fi eliminat integral din indexul Google.

In cele din urma, sunteti responsabil pentru actiunile oricaror companii pe care le angajati, deci este mai bine sa fiti siguri ca stiti exact cum intentioneaza sa va “ajute”. Daca echipa SEO are acces FTP la serverul dvs., ei ar trebui sa fie dispusi sa explice toate modificarile pe care le fac pe site-ul dvs.