Cum se verifica competitia – backlink-urile si alti factori SEO

  1. Verifica backlink-urile competitiei.

Backlink-urile sunt unele dintre cele mai importante elemente, pentru ranking-ul general SEO. Daca iti doresti SEO de calitate pentru afacerea ta online, acceseaza cu incredere www.smartseopack.com.

De aceea trebuie sa faci o analiza completa a acestora, pe website-urile competitoare, cat mai des posibil. Verifica numarul backlink-urilor si originea acestora, anchor textul, etc. si iti vei putea crea o imagine de ansamblu, despre cum procedeaza competitia in acest sens.

In acelasi timp, iti poti face o idee despre ceea ce poti imbunatati la website-ul tau, iar daca cei din competitie primesc backlink-uri de la website-uri populare de exemplu, site-uri despre existenta carora tu nu stiai pana acum, poti contacta la randul tau acele website-uri si le poti propune un schimb de link-uri.

  1. Verifica ceilalti factori importanti din punct de vedere SEO.

Cuvintele cheie si backlink-urile sunt foarte importante pentru SEO, dar nu reprezinta totul. Pentru a-ti putea face o idee despre cum obtine ranking competitia ta, trebuie sa le verifici pagerank-urile din Goole, dar si cum performeaza pe Yahoo sau pe Bing. De asemenea, este important sa arunci o privire si pe numarul paginilor competitiei, indexate de motoarele de cautare.

  1. Evalueaza prezenta competitiei pe retelele de socializare (Facebook, Twitter, LinkedIn, etc.)

Retelele social media, au o importanta din ce in ce mai mare in obtinerea traficului pe un anume website. De aceea, este foarte important sa verifici prezenta competitorilor tai pe aceste retele de socializare si sa-ti construiesti si tu o astfel de prezenta, daca nu o ai inca.

Din nefericire insa, aceasta verificare este mai greu de facut pe site-urile de “social bookmarking”, dar nu imposibil. Verifica site-urile de social bookmarking principale si afla daca site-urile competitoare au o prezenta aici, cat de des posteaza, cat de calitative/interesante sunt postarile, etc.

Twitter si Facebook reprezinta 2 surse uriase de trafic pentru website-ul tau. Poti verifica aceste 2 mari retele pentru a vedea daca cei din competitie au deja profile create aici, cati prieteni/subscriberi au, cat de des posteaza si daca au continut interesant, de calitate.

De asemenea, iti sugeram sa te imprietenesti cu ei, pentru a afla imediat aceste lucruri, de fiecare data cand te loghezi si tu in reteaua respectiva. Altfel, nu vei stii tot timpul ce posteaza competitia, ce oferte sau promotii au si vei suferi din punct de vedere al marketing-ului.

Daca iti poti verifica competitia pe aceste retele, vei afla cu siguranta cum isi administreaza profilele de aici si vei putea face si tu aceiasi pasi, pentru o prezenta online mai buna si un marketing mai eficient.

Toate aceste lucruri iti vor aduce si trafic suplimentar pe website-ul principal, pe care te intereseaza sa-l promovezi. In ziua de astazi, astfel de retele de socializare devin din ce in ce mai importante si iti pot imbunatati serios traficul si ranking-urile website-ului. De aceea, iti sugeram sa iei in serios o prezenta solida pe aceste retele, cu postari regulate, de calitate si cu cat mai multi prieteni sau abonati.