Cate tipuri de incarcatoare pentru smartphone se gasesc pe piata?

Este evident faptul ca fiecare dintre noi detinem in prezent cel putin un smartphone, datorita faptului ca un asemenea dispozitiv poate sa fie folosit intr-o multime de scopuri.

Ei bine, in momentul in care iti cumperi un asemenea dispozitiv, vei primi la pachet cu telefonul ( doar in cazul in care optezi pentru un smartphone nou ), o pereche de casti pe care le vei putea folosi pentru a asculta muzica preferata, dar vei mai primi si un incarcator telefon.

In ceea ce priveste incarcatorul pentru smartphone, trebuie mentionat faptul ca un astfel de incarcator, are o importanta mult mai mare pentru utilizator, decat o pereche de casti.

Daca acestea din urma sunt folostie pentru a asculta muzica, si nu sunt neaparat necesare, ei bine, un incarcator este foarte necesar, pentru ca fara el, nu se poate incarca bateria telefonului, iar fara baterie, dispozitivul este mort.

In cazul in care din diferite motive, incarcatorul telefonului tau nu mai functioneaza la capacitate maxima, si nu iti mai incarca telefonul, cu siguranta va trebui sa cunosti cateva detalii importante despre aceste accesorii, inainte de a cumpara un alt incarcator.

In primul rand, ar fi indicat ca in momentul in care vei pleca la magazinul operatorului de telefonie mobila, sau la un service gsm, cu scopul de a cumpara un astfel de accesoriu, va trebui sa iti indrepti mai intai de toate atentia spre un incarcator smartphone original.

Incarcatoarele contrafacute, nu numai ca nu incarca la fel de repede bateria telefonului precum un incarcator original, insa pot sa ii cauzeze acestuia probleme destul de serioase, iar in timp, telefonul se va defecta din acest motiv.

Pe langa aceste aspecte, mai este important de stiut si faptul ca se pot gasi incarcatoare pentru smartphone, de tipul micro USB, iar acestea sunt compatibile tuturor telefoanelor mobile inteligente care vin cu sistemul de operare Android, sau se mai potrivesc si telefoanelor care au sitemul de operare Windows Phone sau Blackberry. Chiar si tabletele care au sistemul de operare Android, pot utiliza astfel de incarcatoare.

Incarcatoarele Apple sunt o alta categorie de incarcatoare, iar ele sunt destinate pentru a fi folosite de catre utilizatorii care detin un terminal iPhone, sau o tableta de la Apple.

Ei bine, brandul american Apple, are propriul sau incarcator Lightning dupa cum se poate observa, insa din dorinta de a respecta toate directivele Uniunii Europene, inginerii de la Apple le propun utilizatorilor un incarcator Lightning de tip micro USB.

Ei bine, indiferent de faptul ca ai un telefon care foloseste un incarcator de tip Micro USB, sau ca detii un terminal iPhone, care are un incarcator Apple, trebuie sa stii faptul ca ar fi o idee excelenta aceea de a cumpara un incarcator de rezerva pentru dispozitivul tau, in caz ca accesoriul original se va deteriora, sau in cazul in care nu va mai functiona la capacitate maxima.

Nici ideea de a alege un incarcator smartphone de masina nu ar fi una tocmai rea, pentru ca astfel iti vei putea incarca telefonul de fiecare data cand te vei afla la volanul masinii.